Mobil Ödeme Bozdur



Mobil ödeme bozdur Faturalı hattınızın aylık faturasına yansıtarak nakit alma sistemidir. Faturasız hat hat ile mobil ödeme yapmak için faturasız hattınızda yüklü olan liraları nakite çevirebilirsiniz. İçinde Lira yüklü olmayan Faturasız hatlar mobil ödeme işlemi başaltamazlar.

Mobil ödeme işlemlerinin limiti olur bu limitler hattın kullanım durumuna göre değişiklik gösterebilir normal bir hattın aylık 500 TL kullanılabilir limiti olur ve mobil ödeme oalrak kullandığınız kadarını fatura ödeme tarihinde ödersiniz.

Mobil ödeme sistemini kullaanan bazı artniyetli insanlarda var. Mobil ödemenizi nakite çevireceğiz vaadiyle hattınızdaki tüm parayı çekip size nakit ödemeden engellerler. O yüzden mobil ödeme işlemi yapacağınız zaman işlem yapılan siteyi ve size onaylamanız için gönderilen onay mesajını araştırıp öyle cevaplayınız. Çünkü mobil ödeme bozdurma işlemi ile yapılan ödeme hemen tutarı işlemi alan kişi tarafından hemen harcandığı için geri iadesi mükün değildir.



Mobil Ödeme Dolandırıcılarını Nasıl Anlarım?

1-) Mobil ödeme dolandırıcılığı yapan şahıslar genelde ücretsiz ve basit bir site kurarlar ve sık sık sitelerini değiştirirler, bunun için ilk etapta işlem yapacağınız site adresini bir Whois aracılığıyla açılış tarihini kontrol ettirin. En az 2 yıldır açık olan mobil ödeme sitelerini seçmenizde fayda var.

2-)Bozum tutarlarını kontrol edin. Mobil ödeme bozdurma sitelerindeki komisyonalra bakarakta dolandırıcı olup olmadıkalrını anlayabilirsiniz. Eğer ki sizden cevaplanmanızı istedikleri mesajda bir oyun epin satış sitesi adresi yazıyor ise muhtemelen dolandırıcıdırlar çünkü epin satış siteleri 100₺ mobil ödeme işlemine 50₺ bakiye veriyor bunu sitede harcamanız için. Bazı siteler size 100₺ ye 70₺/60₺/50₺ gibi fiyat teklif ediyorlarsa kesinlikle dolandırıcıdır.

3-) Size gönderdikleri mesajın içeriğini iyi okuyup anlamanız gerekiyor. İşlem yapılan mesajlarda hattınızdan çekilecek tutar gözükür bu siteler size mesajda yazan fiyattan başka bir fiyat söylüyorlarsa yine dolandırıcıdır.

Açıkçası dolandırıcı olmayan site 1 veya 2 yi geçmez geriye kalan tüm mobil ödeme siteleri dolandırıcıdır.

Dikaktli olalım dolandırılmayalım.

Hiç yorum yok

Yorumlarınıza en kısa sürede yanıt verilecektir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.